info@healthclubjulien.nl 0344 – 60 22 04

DIABETES PROGRAMMA

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland…

Er zijn ruim 1 miljoen mensen in Nederland die met diabetes te maken hebben, de meesten hiervan met diabetes type 2. Bij dit type diabetes maakt je lichaam te weinig insuline aan of je reageert minder goed op insuline. Gevolg is dat er teveel suiker in je bloed blijft zitten en je dus een te hoge bloedglucose waarde krijgt. Is dit langdurig, dan kan dit complicaties veroorzaken.

De oorzaak van diabetes type 2 is vaak een ongezonde leefstijl, overgewicht, weinig beweging, ongezonde voeding en roken.  Als we over pré-diabetes praten, dan hebben we het over de fase net voordat iemand echt diabetes type 2 heeft.

Gezonde Leefstijl
Heb je diabetes type 2 of zit je in de fase net daarvoor, een gezonde(re) leefstijl aannemen werkt in alle gevallen positief. De bloedglucosewaarden zullen in bijna alle gevallen positief veranderen richting de normaalwaarden. Als er al medicatie genomen wordt, is dit zaak om regelmatig in overleg met de huisarts bij te stellen. Ons leefstijlprogramma Fit4Life is bij uitstek het programma om in te zetten als er diabetes in het spel is. Een andere mogelijkheid is ons 12 weken durende Diabetesprogramma, waarin de hoogtekamer een belangrijke rol speelt.

Hoogtekamer
In onze club hadden we als 1e in Nederland een hoogtekamer, een ruimte waarin we het zuurstof percentage kunnen regelen. Sinds 2007 zien we dat mensen met astma, diabetes, overgewicht en stofwisselingsproblemen vaak extreem veel resultaat hebben in verhouding tot het regulier sporten en bewegen. De hoogte en daardoor het lagere zuurstof percentage in de ruimte zorgt ervoor dat er efficiënter bewogen wordt.

We zien een verhoging van zuurstoftransport, zuurstofopname en glucoseopname in spieren en organen, wat leidt tot;

 

  • Verhoogde glucoseopname en stabieler bloedglucose niveau
  • Betere vetverbranding wat leidt tot gewichtsverlies
  • Verlaging cholesterolspiegel
  • Verlaagde bloeddruk
  • Conditieverbetering
  • Vermindering medicijngebruik