info@healthclubjulien.nl 0344 – 60 22 04

RUG EN HOUDING

Rugklachten nummer één in Nederland.

Praat je over lichamelijke klachten, dan zijn rugklachten nummer één in Nederland.

Natuurlijk zijn de echt specifieke klachten als een hernia of spit voor de fysiotherapie bedoelt, echter daarnaast zijn er vele soorten van rugklachten waarbij een goed preventief programma al de oplossing kan bieden.

Een goed preventief programma voorziet niet alleen in het ontwikkelen van sterke(re) rugspieren, maar richt zo juist ook op het gehele spiercorset en de samenwerkingen van alle spiergroepen. Zo wordt er aandacht aan functionele kracht, uithoudingsvermogen en mobiliserende oefeningen gegeven.

Rugklachten worden vaak veroorzaakt door het beroep dat men uitoefent. Dit kan zwaar fysiek werk zijn, waarbij het lichaam misschien te eenzijdig wordt belast of dat op een verkeerde manier, lees verkeerde houding of techniek, de kracht wordt ingezet. Het tegenovergestelde zien we ook gebeuren, juist door geen fysiek werk, maar door veel zittend werk en daarbij verkeerde houdingen aannemend, wat kan resulteren in rugklachten.

Preventief trainen is belangrijk, rugklachten voorkomen heb je dan ook veelal zelf in de hand. Wil je meer info over onze mogelijkheden betreffende rugklachten, vul dan het onderstaande contactformulier in.