info@healthclubjulien.nl 0344 – 60 22 04

Net als voorgaande jaren worden er nu ook in de maand oktober diverse Fresh Air Walks in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe georganiseerd. Was het in andere jaren puur op het Stoppen met roken gericht, dit jaar wordt het breder getrokken en is er de oproep aan alle inwoners om in beweging te komen. Dit alles onder de noemer; Samen in beweging.

De maand oktober wordt elk jaar omgedoopt tot Stoptober, wat zoveel betekent dat alle rokers worden opgeroepen om vanaf deze maand ook daadwerkelijk te stoppen. Veel sportverenigingen in beide gemeenten hebben de 1e stap al gezet en hun terrein voor bepaalde dagen en tijdstippen rookvrij gemaakt. Dit goede voorbeeld moet leiden tot een Rookvrije gemeente in 2030. Ligt het rokerspercentage nu nog boven het landelijk gemiddelde, o.a. middels deze Fresh Air Walks zien Buren en Neder-Betuwe een effectieve inhaalslag te maken om dit percentage te doen dalen.

Beide gemeenten, de GGD, lokale sport- en beweeg aanbieders en Healthclub Juliën hebben de handen in een geslagen en roepen de inwoners op, om deze maand ook op te pakken als start voor een gezonde(re) leefstijl, wat o.a. betekent meer bewegen, meer op gezonde voeding letten en voldoende ontspanningsmomenten nemen. Elke zaterdag in oktober staan er Fresh Air wandelingen op de agenda, die telkens om 10.00 uur starten. Zo zijn de op de zaterdagen 1, 8, 15 en 22 oktober, telkens 2 wandeltochten, zowel eentje in Neder Betuwe als eentje in gemeente Buren. De laatste Fresh Air is op zaterdag 29 oktober in Lienden.

De afstand van iedere tocht is ongeveer 7-8 kilometer. Deelname is geheel gratis

Startplaatsen Fresh Air Walks:

Zaterdag 1 oktober 10.00 uur
Maurik – Vitaal Sportpark, Driesweg 17/19/21/23
Opheusden – Sportvereniging DFS, Van Maanenstraat 1

Zaterdag 8 oktober 10.00 uur
Zoelen – Sportclub Zoelen, Uiterdijk 12
Echteld – Kans voetbal, Stationsweg 31 (camping ‘De Bonenkamp’)

Zaterdag 15 oktober 10.00 uur
Buren – Sportvereniging Buren, Graafschapsstraat 6
Kesteren – Voetbalvereniging Kesteren, Joachim van Hoemenstraat 2

Zaterdag 22 oktober 10.00 uur
Beusichem – Voetbalvereniging B.Z.S., De Wielstraat 8
Dodewaard – Sportpark de Eng, Dalwagen 82

Zaterdag 29 oktober 10.00 uur
Lienden – Healthclub Juliën, Provincialeweg 16

Meer info ook op de website van: Samen in Beweging