info@healthclubjulien.nl 0344 – 60 22 04

Fitnesstraining Oncologie programma

12-weekse programma

Dit 12-weekse programma is speciaal bedoeld voor mensen die in het verleden de diagnose kanker hebben gehad of onlangs de behandeling hebben afgerond maar nog lichte klachten en bijwerkingen van de behandeling ervaren.

Tegenwoordig is er steeds meer bewijs beschikbaar dat sport- en bewegen door kankersurvivors diverse voordelen kent en als relatief veilig kan worden beschouwd. Meer beweging draagt o.a. bij een vermindering van vermoeidheidsklachten. Deelname aan het Fitnesstraining Oncologie programma kan een positieve bijdrage leveren aan een vermindering van deze klachten. Het American College of Sports Medicine adviseert kankersurvivors om daar waar mogelijk voldoende te bewegen. Het advies is om wekelijks ten minste 150 minuten matig tot intensieve beweging op te pakken aangevuld met 2x per week krachtoefeningen. Voor ouderen kan dit mogelijk aangevuld worden met balansoefeningen. Tijdens het Fitnesstraining Oncologie programma proberen we je op weg te helpen om deze doelen op een veilige manier te bereiken.

Uit onderzoek blijkt dat 50%-70% van de kankersurvivors nog niet voldoet aan de beweegnorm van 150 minuten wekelijkse matige tot intensieve inspanning aangevuld met 2x p.w. krachtoefeningen.

Op www.trainennakanker.nl staat nog meer informatie over de effecten van bewegen en trainen.

Fitnesstraining Oncologie programma:
Dit 12-weekse programma is speciaal bedoeld voor mensen die in het verleden de diagnose kanker hebben gehad of onlangs de behandeling hebben afgerond maar nog lichte klachten en bijwerkingen van de behandeling ervaren. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheidsklachten of verminderde spierkracht. Het programma omvat gedurende 12 weken sportbegeleiding van een ervaren Fitnesstrainer Oncologie. Een sportsessie duurt maximaal 60 minuten en bestaat uit een combinatie van cardio- en krachtoefeningen.

Ter aanvulling op deze sportsessie wordt op 6 momenten na afloop van de training diverse presentaties verzorgd op het gebied van sport, gezondheid, voeding en bewegen in relatie tot kanker. Naast de presentaties krijg je deze 12 weken gratis toegang tot de Onco Academy van Trainennakanker.nl. Op deze Academy vind je een korte scholing met meer uitleg over de diverse thema’s die besproken worden tijdens en na de trainingen.

De kosten:
De kosten voor het complete programma zijn € 179,00 bestaande uit:

  • een intakegesprek
  • 12x begeleiding
  • online leeromgeving

Het programma wordt aangeboden in samenwerking met Michel Meijers, oprichter van Trainennakanker.nl en docent en auteur van de cursus Fitnesstrainer Oncologie.