info@healthclubjulien.nl 0344 – 60 22 04

1989…

 

In 1989 was het zover, Juliën van der Slikke opende Sport- en Gezondheidscentrum Juliën te Kesteren.

Een foto in zijn kantoor herinnert aan de begindagen in 1989 toen de ondernemer in Kesteren startte onder de naam Sport- en Gezondheidscentrum Juliën. Dit na in 1986 op de hooizolder van zijn ouderlijkhuis en in de gemeentelijke gymzalen karatetrainingen gegeven te hebben. De start wordt gemaakt in april 1989, in het oude ‘Kopak’ pand aan de Kerkstraat. Het is ook hier dat Juliën zijn vrouw Monique leert kennen, lid van het 1e uur en waar hij in december 1991 ook het huwelijksbootje mee instapt.

In 1991 blijkt dat ze uit hun pand groeien en gaan op zoek naar een alternatief, wat hen niet in Kesteren lukt vanwege politiek gekrakeel en belanden daardoor uiteindelijk in Lienden, op hun huidige locatie aan de Provincialeweg. Het is dan januari 1992 als de 1e lessen in Lienden worden gegeven. Net als dat het ouderlijk huis van Juliën een boerderij was en waar hij zijn karatetrainingen gaf, is het nu ook weer een boerderij waar de sport- en beweeglessen worden gegeven. In 3 maanden tijd wordt de boerderij omgetoverd tot een sportschool, maar wel eentje waarbij de gemoedelijke boerderijsfeer behouden blijft. Op de hooizolder worden de judo- en karatelessen als ook Keep Fit verzorgd, in de koeienstal de aerobic, op de deel wordt de kantine gesitueerd en voor de fitness wordt een hal achter de boerderij gebouwd. In 2000 breidt het centrum uit met een aanbouw waarna er in 2005 nog een verdieping in de grote hal gerealiseerd wordt.

Zo worden er jaarlijks vele vernieuwingen doorgevoerd, niet alleen in verbouwingen, maar zeker ook in sport- en beweegprogramma`s en verschillende diensten. Zo heeft de fysiotherapie al sinds 1991 onderdak bij ‘Juliën’ en ook de diëtistepraktijk volgt al snel, net als de kinderdagopvang. Huidig zitten een 7-tal partners inpandig, behalve bovengenoemde ook de oefen cesartherapeut, de sportmasseur, een beautysalon en een kapsalon.

In de regio onderscheid de club zich vanwege haar veelzijdigheid, heeft het haar specialismes in bijvoorbeeld oncologie, diabetes, longaandoeningen, reuma, overgewicht, waarbij vaak ook de unieke hoogtekamer ingezet wordt, een ruimte waar met minder zuurstof wordt gewerkt, dat zorgt voor verbluffend goede resultaten. Op gebied van Gezonde Leefstijl werkt het als 1e in Nederland met het Fit4Life programma, een 12 maanden durend leefstijlprogramma. Naast de activiteiten binnen, is de club ook buiten of te wel ‘Outdoor’ actief met wandel- en hardlooptrainingen, bootcamp en outdoor fitness.

Ook bedrijven weten ‘Juliën’ te vinden en wordt er volop ingezet op duurzame inzetbaarheid, dit onder de noemer Gezonde Werkvloeren Rivierenland. Dit gaat van workshops geven over bewegen, voeding, slaap, positieve gezondheid etc, tot aan PMO`s afnemen (healthchecks), interventies plegen, stoppen met roken cursussen geven, of gezamenlijk toewerken naar een sportevent. Het één-loket idee geeft de werkgever gemak en het geeft ‘Juliën’ en werkgever het overzicht wat er allemaal loopt, waardoor optimaal kan worden geanticipeerd op hetgeen nodig is of nodig wordt geacht.

In al die jaren sinds de start in 1989 is de slogan ‘Altijd in beweging’ gestand gedaan en ook het huidige en de komende jaren zal die slogan letterlijk en figuurlijk gevolgd worden.
De ongeveer 2000 leden komen uit de gehele regio en nemen de eventuele extra reisminuten voor lief, niet alleen om de specifieke programma`s en diensten, maar ook door de aandacht en behulpzaamheid van de ‘Juliën-medewerkers’. Ze ontvangen je met een lach, ze kennen je, ze geven je positieve energie, ze helpen je met jouw doelstellingen en het is er schoon, hygiënisch en het is een veilige omgeving.

Beweeg jij mee met ons?

Team Juliën
Juliën en Monique van der Slikke